Retourbeleid & Methoden| Restituties & Ruilen | H&M NL (2024)

Voor een vlotte en traceerbare retourzending raden we je aan om je retour online te registreren!


Retourzending aanmelden:
Log via onderstaande knop in op ons retourportaal met het ordernummer en je e-mailadres en laat ons weten wat je wilt retourneren en waarom. Zodra je je retour via het portaal hebt aangemeld, ontvang je via e-mail een QR code en retourlabel die je kunt uitprinten zodat je het pakket kunt retourneren. We sturen je een e-mail zodra we je pakket hebben ontvangen.

Let op:

-Bestellingen die zijn geleverd in meerdere pakketten met hetzelfde bestelnummer kunnen samen retour worden gezonden.Uitgezonderd bestellingen, met hetzelfde bestelnummer geleverd in meerdere pakketten, van een externe aanbieder of van 1 van onze H&M merken(Monki, Weekday, ARKET, & Other Stories, COS), deze moeten altijd apart retour gezonden worden. Daarnaast is het nietmogelijk ommeerdere bestelnummers samenin één pakket retour te zenden.
- Na het registreren van je retour adviseren we je om 30-45 minuten te wachten alvorens het pakket af te geven bij het pakketpunt, dit is belangrijk om een goede verwerking van je retour te kunnen garanderen.
- Gebruik ook voor defecte artikelenhet retourportaal ('een retourzending aanmelden').
- Indien je retourneert, dan worden€ 1,99 retourkosten in rekening gebracht, ook als je de bestelling volledig retourneert.Bij Klarna (achteraf betalen) worden deze kosten dus op de factuur toegevoegd.
- Retourneren voor Plus members is gratis.

RETOURZENDINGEN ALGEMENE INFORMATIE

-Bestellingen die zijn geleverd in meerdere pakketten met hetzelfde bestelnummer kunnen samen retour worden gezonden.Uitgezonderd bestellingen, met hetzelfde bestelnummer geleverd in meerdere pakketten, van een externe aanbieder of van 1 van onze H&M merken(Monki, Weekday, ARKET, & Other Stories, COS), deze moeten altijd apart retour gezonden worden. Daarnaast is het nietmogelijk ommeerdere bestelnummers samenin één pakket retour te zenden.

- Als je artikelen uit ons extern HOME assortiment of producten van andere H&M merken hebt besteld, volg dan de instructies op je afleverbon om de artikelen retour te sturen.H&MHOME itemskunnenonlineof in iedereH&M winkelmetHOME assortimentworden geretourneerd. Verlichting, meubels, en artikelen groter dan de maximale afmeting van 36x50x60 cm, kunnen alleen online geretourneerd kunnen worden. Alle meubilair en lampen moeten in de originele verpakking worden geretourneerd.

-Om hygiënische- en veiligheidsredenen kunnen we alleen retourzendingen van beauty producten accepteren als het product ongeopend is.

- Bloemen en planten kunnen niet geretourneerd worden. Indien er een probleem is met het item, gelieve dan contact op te nemen met onze klantenservice.

- Winkelaankopen kunnen niet online geretourneerd worden en kunnen alleen geretourneerd worden in het land van aankoop.

- Het retourbedrag van een bestelling waarbij je achteraf betaalt, zal in mindering worden gebracht op eventuele openstaande kosten op je eigen account. Bij de overige betaalmethodes wordt het retourbedrag teruggestort via de door jou gebruikte betaalmethode.

- Als je een item wil retourneren dat je met Klarna hebt aangekocht, is het raadzaam je factuur te laten bevriezen met de functie Retour melden.
Op deze manier ontvang je op het moment dat je retour verwerkt is, een bijgewerkte factuur van Klarna voor de items die je hebt behouden. Ga naarom je retourzending aan te melden.

Wanneer je de retourbevestiging per e-mail hebt ontvangen en er zijn 10 dagen verstreken zonder terugbetaling, raden we je aan om contact op te nemen met onze klantenservice.

Je hebt altijd het recht om de koopovereenkomst, zonder opgaaf van redenen, binnen 30 dagen te herroepen. De herroepingsperiode begint vanaf de dag dat het laatste artikel van je bestelling is bezorgd.

U kunt ons ook binnen de annuleringsperiode schriftelijk op de hoogte stellen dat u uw annuleringsrecht wilt uitoefenen. Neem dan contact op met deKlantenservice.

Hiervoor kan je het Europees modelformulier voor herroeping gebruiken. Viadit formuliermaak je het aan H&M kenbaar dat je gebruik wil maken van het herroepingsrecht.

Gevolgen van de herroeping
Wij restitueren alle betalingen die wij van je hebben ontvangen, inclusief de standaard verzendkosten zo snel mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag dat we je besluit om de koopovereenkomst te ontbinden hebben ontvangen. Voor de terugbetaling maken wij gebruik van dezelfde betalingswijze als waarmee jij je bestelling hebt betaald. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.Voor alle retourzendingen na de retourperiode van 30 dagen behouden wij ons het recht voor om je terug te betalen via een e-Giftcard. Meer informatie vindt je in deAlgemene voorwaarden Giftcard.
We kunnen een restitutie achterhouden totdat we de artikelen retour hebben ontvangen of totdat je het bewijs hebt geleverd dat de goederen zijn geretourneerd, afhankelijk van wat het eerst plaatsvindt.

Je dient de artikelen zonder onnodige vertragingen aan ons te retourneren en in ieder geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag waarop je ons informeert dat je de koopovereenkomst wilt herroepen. Voor het retourneren van artikelen berekenen wij € 1,99 (gratis voor Plus Members). Uiteraard kan je de producten ook via een andere vervoerder of manier retourneren. Je moet dan wel zelf de volledige kosten voor de retournering voldoen.

Je bent alleen aansprakelijk voor een waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het anders handelen dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Als de door jou gekochte goederen gebreken vertonen, zal H&M de wettelijke garantievoorschriften volledig naleven (dat wil zeggen dat je dat van het product mag verwachten waarvoor het product bedoelt is). Als je een klacht hebt over overduidelijke materiaal- of fabricagefouten van door ons geleverde goederen, waaronder transportschade, kun je ons hiervan op de hoogte brengen door de goederen zonder oponthoud terug te sturen en je retour aan te melden in ons retourportaal. Vul simpelweg het ordernummer van de bestelling in selecteer het item en geef aan dat het gaat om een productiefout.

RETOURZENDINGEN - PRODUCTEN VAN H&M

Als je besluit om item(s) te retourneren, registreer je retour dan in het retourportaal('retourzending aanmelden')

Let op: Het is bij het retourneren belangrijk dat het retouradres overeenkomt met de koerier waarmee je het pakket wilt retourneren.

Klik hier voor onze retourvoorwaarden.
Klik hier voor meer informatie over het retourneren van items met transportrestricties.

  • Retourneren via DHL ServicePoint
    (€ 1,99) / gratis voor Plus members.

    Wil je weten of je Plus member bent?

    Ga naar jeaccountom te zien of je Member of Plus member bent. Meer informatie over ons membershiplees je hier.

    Je kunt artikelen eenvoudig retourneren door de retour te registeren via het retourportaal,daar moet je ook het retourlabel activeren.

    Retourneren via DHL Locker (Printer vereist)
    (€ 1,99) / gratis voor Plus members.

    Je kunt artikelen eenvoudig retourneren door de retour te registeren via hetretourportaal,daar moet je ook het retourlabel activeren.

    Klikhiervoor meer informatie over retourneren van items met transportrestricties.

    Retourneren als uw bestelling in verschillende pakjes is aangekomen
    Als je jouw bestelling in twee pakjes hebt ontvangen, registreer dan je retour viahet retourportaal('retourzending aanmelden').Let op: wacht met je retour te registreren totdat je beide pakketten ontvangen hebt.Als je verschillende items wilt retourneren, en die in verschillende pakjes zijn aangekomen, kun je de twee afleverbonnen gebruiken.

    Let op:

    1. Houd er rekening mee dat ons retourbeleid kan verschillen voor Designer, Speciale collecties en ons externe HOME assortiment.
    2. Ons externe HOME assortiment heeft verschillende retourinstructies, deze staan vermeld op je afleverbon.
    3. Als je artikelen uit ons externe HOME assortiment hebt besteld, volg dan de instructies op je afleverbon of neem contact op met de klantenservice als je hulp nodig hebt bij het retourneren van deze artikelen.

    TERUGBETALING/VERREKENING VAN DE RETOURZENDING:

    De waarde van de teruggestuurde items (minus de retourkosten van € 1,99) wordt zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagenverrekend of terugbetaald via dezelfde betaalwijze die je hebt gebruikt bij het plaatsen van je bestelling.Voor alle retourzendingen na de retourperiode van 30 dagen behouden wij ons het recht voor om je terug te betalen via een digitale tegoedkaart. Meer informatie vindt je in deAlgemene voorwaarden GiftcardDe retourkosten van €1.99 worden (indien je retourneert) per bestelling verrekend.

    Creditcard:Het bedrag van je geretourneerde items wordt teruggestort op de creditcard die je hebt gebruikt voor je aankoop.

    iDEAL: Het bedrag van je geretourneerde items wordt teruggestort op het bankrekeningnummer dat je hebt gebruikt voor je aankoop.

    Let op:Het bedrag van je geretourneerde items wordt in mindering gebracht op je factuur van Klarna en er wordt €1.99 (gratis voor Plus-leden) in rekening gebracht voor de retourkosten. Wanneer je de rekening van Klarna al hebt betaald voordat je retour is verwerkt zal het verschil terugbetaald worden door Klarna.

    Giftcard:Als je items retourneert die volledig met H&M Giftcards zijn betaald, dan ontvang je een e-Giftcard met een bijgewerkt saldo. Je ontvangt ook een e-Giftcard als je met een fysieke Giftcard hebt betaald. De nieuwe H&M e-Giftcard ontvang je via een e-mail.Als je een combinatie van betaalwijzen hebt gebruikt, wordt je eerst terugbetaald op je creditcard, bankrekening (iDeal) of Klarna betaalmethode. Bijvoorbeeld, als je een combinatie van een Giftcard en een creditcard hebt gebruikt wordt er eerst geld terug gestort op de creditcard die je bij je aankoop hebt gebruikt en de rest wordt teruggestort op een e-giftcard.

    Bijvoorbeeld: Heb je voor € 40 aan artikelen besteld, waarbij je € 20 met een Giftcard en de andere € 20 met een creditcard hebt betaald, en vervolgens artikelen teruggestuurd met een waarde van € 30, dan ontvang je € 18.01 euro(€ 20 minus € 1,99 retourkosten) euro op de creditcard die je voor de aankoop hebt gebruikt en € 10 op een nieuwe Giftcard.

  • Je kunt artikelen altijd binnen 30 dagen retourneren, in een H&M winkel in Nederland. Retourneren in de winkel is gratis.Verzendkosten worden terugbetaald wanneer je de volledige bestelling retourneert. Het kan tot 14 dagen duren voordat de terugbetaling is verwerkt.

    Om je online aankoop in de winkel te retourneren, moet je de orderbevestiging (QR-code in je e-mail) of verzendbevestiging (QR-code in je e-mail) en het artikel dat je wilt retourneren meenemen naar de winkel.

    Let op: Als onze winkels, om welke reden dan ook, geen toegang kunnen krijgen tot je online bestelling, dan wordt de terugbetaling gedaan in de vorm van een voucher. Indien je een voucher ontvangt, moet je nog steeds de openstaande factuur betalen.

    Uitzonderingen: Verkeerde bestellingen, items van Guest Designer, H&M Studio, Beauty die je op hm.com hebt gekocht kunnen niet in de winkel geretourneerd of geruild worden, maar moeten per post worden teruggestuurd. Defecte artikelen die je online hebt gekocht, kun je wel in de winkel retourneren.

    Als je artikelen uit ons extern HOME assortiment of producten van andere H&M merken hebt besteld, volg dan de instructies op je afleverbon om de artikelen retour te sturen.H&MHOME itemskunnenonlineof in iedereH&M winkelmetHOME assortimentworden geretourneerd. Verlichting, meubels, enartikelen groterdan demaximale afmeting van 36x50x60 cm, kunnenalleenonline geretourneerdkunnen worden. Alle meubilair en lampen moeten in de originele verpakking worden geretourneerd.

    Een klein aantal producten kunnen niet in de winkel worden geretourneerd, zou je een van deze items willen retourneren, zal het personeel in de winkel je helpen te retourneren op een andere manier.

    Klarna Wanneer de bestelling is gedaan met de betaal optie Klarna (Betaal later) is het mogelijk om artikelen te retourneren in de winkel maar kan een nieuwe aankoop niet met het originele aankoopbedrag verrekend worden.

    Giftcard

    Als je met een Giftcard hebt betaald, ontvang je als terugbetaling een nieuwe digitale Giftcard.

    Als je een combinatie van betaalwijzen hebt gebruikt, wordt je eerst terugbetaald op je creditcard, bankrekening (iDeal) of Klarna betaalmethode. Bijvoorbeeld, als je een combinatie van een Giftcard en een creditcard hebt gebruikt wordt er eerst geld terug gestort op de creditcard die je bij je aankoop hebt gebruikt en de rest wordt teruggestort op een e-giftcard.

    Extern HOME assortiment

    Het is niet mogelijk om artikelen van ons externe HOME assortiment te retourneren in een H&M winkel. Volg de instructies op je afleverbon. Voor meer informatie over het retourneren kun je contact opnemen met de klantenservice.

  • Je ontvangt geen retourformulier/label meer. Meld je retour aan in ons digitale retourportaal met het ordernummer en je e-mailadres. Zodra je je retour via het digitale retourportaal hebt aangemeld, ontvang je via e-mail een QR code een retourlabel die je kunt uitprinten.

  • Retouren van H&M HOME-artikelen zijn altijd welkom in onze H&M Winkels met een HOME collectie (niet in H&M Outlet winkels), met uitzondering van verlichting, meubels en artikelen met een grotereafmeting dan 36x50x60 cm.Alle meubels, verlichting en grotere items dan aangegeven, dienen in de originele verpakking online geretourneerd te worden.Het is niet mogelijk om artikelen van ons externe Home assortiment te retourneren in de winkel. Deze artikelen kunnen alleen online worden geretourneerd.

    Bij het retourneren van H&M items in de winkel, neem de orderbevestiging (QR-code in je e-mail) of verzendbevestiging (QR-code in je e-mail) en het artikel dat je wilt retourneren meenemen naar de winkel.Voor meer informatie over retourenklik hier.

RETOURZENDINGEN - PRODUCTEN VAN ANDERE MERKEN

Als je artikelen uit ons extern HOME en/of fashion assortiment hebt besteld, volg dan de instructies op je afleverbon om de artikelen retour te sturen.
Het is niet mogelijk om artikelen uit ons extern HOME of fashion assortiment te retourneren in een fysieke winkel.

Bloemen en planten kunnen niet worden geretourneerd vanwege de bederfelijke aard van de producten.

Let op:
Retourzendingen vanSwedish Stockingsworden alleen geaccepteerd als deverpakking in originele staat en ongeopend is, producten mogen niet worden getest.Mocht er niet aan deze voorwaarden zijn voldaan dan wordt de retourzendingniet geaccepteerd en naar jou teruggestuurd.

Producten van andere H&M merken die online zijn aangekocht, kunnen niet geretourneerd worden in een H&M-winkel of in een andere winkel (Monki, Weekday, ARKET, & Other Stories, COS).

Artikelen van andere H&M merken kunnen enkel online geretourneerd worden. Volg hiervoor de instructies bijgevoegd in het pakket en retourneer jouw pakket via een afhaalpunt.

Heb je geen retourformulier meer? Hier kun je per merk een blanco retourformulier downloaden om te gebruiken voor je retourzending: Monki, Weekday, ARKET, & Other Stories, COS.

In elk pakket zit een sticker met het retouradres. Indien je de sticker bent verloren, deze niet in het pakket zat bijgevoegd of gescheurd is, is dat geen enkel probleem. Bestellingen met items van andere H&M merken kunnen met DHL of met Budbee geretourneerd worden, afhankelijk van de koerier waarmee deze zijn verzonden.

Retourneren met DHL - bestellingen die zijn geleverd door DHL

Je kunt jouw pakket afgeven aan ieder DHL punt en aangeven dat het geretourneerd moet worden naar het betreffende merk (COS, Monki, Weekday, ARKET, & Other Stories). DHL zorgt er dan voor dat jouw pakket correct wordt geretourneerd.

Retourneren met Budbee - bestellingen die zijn geleverd door Budbee

Je kunt jouw pakket retourneren via een Budbee locker of door middel van thuis ophalen door Budbee. Instructies hiervoor zijn te vinden op het retourformulier in het pakket. Mocht je deze niet meer hebben kun je je retourzending via Budbee ook registreren in de Budbee app.

Retourbeleid & Methoden| Restituties & Ruilen | H&M NL (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 6117

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.